Lider Proiect: Dast Training Center SRL
Partener: ASOCIAŢIA PENTRU SPRIJIN ÎN DEZVOLTAREA ECONOMIEI SOCIALE – INCLUZIUNE, RESPONSABILITATE, COOPERATISTĂ, ANTREPRENORIAT SOCIAL
Comunicat de presă începere proiect
În data de 26 iulie 2024 a fost semnat contractul de finanțare OIRPECU REGIUNEA VEST Nr. 8510/26.07.2024 pentru proiectul „Start-Up Social: Stimularea Ocupării prin Întreprinderi Sociale Urbane”, cod MySmis 312271.
Proiectul va fi implementat timp de 30 de luni, începând cu data de 1 august 2024, de către Beneficiarul DAST TRAINING CENTER SRL împreună cu Partenerul ASOCIAŢIA PENTRU SPRIJIN ÎN DEZVOLTAREA ECONOMIEI SOCIALE – INCLUZIUNE, RESPONSABILITATE, COOPERATISTĂ, ANTREPRENORIAT SOCIAL.
Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea economiei sociale în cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României, prin furnizarea unor servicii integrate de formare profesională și consiliere antreprenorială specializată în domeniul economiei sociale, pentru îmbunătățirea accesului la piața muncii a 132 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârstă de peste 30 ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive, prin înființarea a 23 structuri sustenabile de economie socială în localitățile urbane din cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate, în cadrul cărora vor fi create 138 de noi locuri de muncă, pentru a asigura integrarea pe piața muncii a 138 persoane aflate in căutarea unui loc de muncă, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive.
Obiectivele Specifice ale Proiectului
- OS1: Promovarea economiei sociale și creșterea gradului de informare și conștientizare a beneficiilor antreprenoriatului social, ca alternativă viabila de facilitare a accesului la ocupare pentru categorii vulnerabile, în cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate – județele vizate de proiect, L1-L30.
- OS2: Dezvoltarea competențelor și abilităților de antreprenor în economia socială pentru 132 participanți din cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate-județele vizate prin proiect prin organizarea de programe de formare antreprenor în economia socială COD COR 112032, L1 –L7.
- OS3: Dezvoltarea economiei sociale în mediul urban din cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate-județele vizate prin proiect prin înființarea a 23 noi întreprinderi sociale/ de inserție care vor crea 138 de noi locuri de muncă, L8-L30.
Bugetul proiectului este de 14.886.481,76 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE este 12.554.341,71 lei. Suma alocată înființării de întreprinderi sociale este de 11.416.740,00 lei.
Anunț demarare înscriere în proiect a Grupului țintă
Data: 04.09.2024
Beneficiarul DAST TRAINING CENTER SRL împreună cu Partenerul Asociatia pentru Sprijin in Dezvoltarea Economiei Sociale – Incluziune, Responsabilitate Cooperatista, Antreprenoriat Social anunță demararea procesului de înscriere a persoanelor care doresc să facă parte din Grupul Țintă al proiectului “START-UP SOCIAL: Stimularea ocuparii prin întreprinderi sociale urbane”, Cod SMIS:312271.
Grupul țintă – GT al proiectului este format din 132 persoane din care 50% femei, care intenționează să înființeze întreprinderi sociale în zonele urbane din regiunile mai puțin dezvoltate, care fac parte din una dintre următoarele categorii:
- persoane aflate în căutarea unui loc de muncă,
- tineri cu vârstă de peste 30 ani,
- șomeri,
- șomeri de lungă durată,
- persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii,
- persoane inactive.
Selecția pentru Grupul Țintă se va desfășura până în 31 decembrie 2024, și vor fi selectate minim 132 de persoane eligibile + un lot de rezervă de 14 candidați.
Condițiile necesare înscrierii și Documentele obligatorii ale dosarului de candidatură care trebuie depus în vederea includerii în Grupul Țintă al proiectului se regăsesc în Metodologia de selecție a Grupului Țintă.
Criteriile de selecție sunt următoarele:
- Respectarea condițiilor de eligibilitate.
- Depunerea unui dosar complet, corect și conform completat.
- Ordinea de înscriere.
- Apartenența la o categorie vulnerabilă conform principiilor orizontale egalitate de gen, nediscriminare și accesibilitate persoane cu dizabilități.
Criteriul de departajare al dosarelor solicitanților eligibili va fi „primul venit, primul servit”.
Rezultatul procesului de înscriere și selecție – Lista cu persoanele care fac parte din Grupul Țintă – se va afișa periodic pe paginile de proiect ale Liderului (www.dtc.ro) și Partenerului (https://www.ircas.ro).
Precum și pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/startup312271.
Metodologia de selecție a grupului țintă o regăsiți la această pagină: Metodologie selectare grup tinta 312271.
Anexele Metodologiei le puteți descărca de aici: Anexe metodologie.
Etapa I – Sprijin pentru infiintarea de noi intreprinderi sociale
Etapa II – Implementarea planurilor de afaceri si monitorizarea functionarii intreprinderilor Sociale