SC Centrul de Limbi Straine Cara SRL

Firma SC Centrul de Limbi Straine Cara SRL a fost infiintata in decembrie 2018, cu codul CAEN principal 8552 Învăţământ în domeniul cultural limbi străine, muzica, teatru, dans, arte plastice, şi alte arte. Domeniul de activitate al firmei este educatia, avand punctul de lucru in Tulcea.Am infiintat aceasta firma din dorinta de a dezvolta un centru de educație care să ofere copiilor posibilitatea de a se pregăti într-un mediu educațional performant cu standarde înalte, cu un colectiv de instructori de limbi străine dedicați, astfel încât să descoperim și să valorificăm întregul potențial al cursanților. Afacerea constă în desfăşurarea unor activităţi educaționale în domeniul limbilor străine și al dobândirii abilităților de conversaţie oferitecopiilor școlaride toate nivelurile, sub forma unor cursuri periodice de limbi străine, unor programe de pregătire în vederea obținerii de atestate recunoscute internațional, precum și a unor programe de limbi străine de tip educațional-recreativ și non-formal. Având în vedere specializarea și experiență practică a administratorului în predarea limbii engleze, primele programe educaționale au fost în limba engleză, urmand să oferim programe și în alte limbi străine.
Obiectivul general al firmei este sprijinirea unei dezvoltări economice durabile și sustenabile prin înființarea unei întreprinderi în sectorul nonagricol în zona urbană tulceană, în vederea unei dezvoltări economice durabile și creării a 2 locuri de muncă și reducerii sărăciei.

Traiectoria firmei a fost una ascendenta, avand ajutorul finaciar obtinut prin contractul de subventie. Astfel, dupa infiintarea firmei, a urmat gasirea unui punct de lucru, angajarea personalului necesar, achizitionarea echipamentelor si a materialelor necesare activitatii si demararea cursurilor de limba engleza. Datorita profesionalismului si pasiunii cu care am parcurs acest drum, dar si a echipamentelor (video-proiector, tabla interactiva, laptop, imprimanta multifunctionala, materiale educationale, etc) si a materialelor promotionale achizitionate in cadrul proiectului am inceput sa ne crestem clientela si, implicit, cifra de afaceri.

Ca orice afacere la inceput de drum, am intampinat si obstacole. Cel mai mare a fost cel care ne-a afectat pe toti: pandemia COVID-19. Avand ca domeniu de activitate educatia si lucrand cu copiii, am fost nevoiti sa ne intrerupem activitatea pentru o perioada, timp in care am putut sa conturam o noua strategie si, astfel, incepand cu octombrie 2020 am reluat activitatea, oferind si optiunea de cursuri online, asigurandu-ne ca sanatatea si siguranta clientilor si a angajatilor raman integre. Am inchis punctul de lucru si ne continuam activitatea la sediul social. De asemenea, din cauza consecintelor economice ale pandemiei, am fost nevoiti sa renuntam la postul de functionar administrativ dupa incheierea perioadei de sustenabilitate, mentiand postul instructorului de limbi straine din cadrul proiectului. Suntem increzatori ca vom razbi si in aceste vremuri tulburi, continuand cu aceeasi pasiune si dorinta de a ne imbunatati cu care am si inceput.